برگزاری نشست هماهنگی مناسب‌سازی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی: تاکید بر دسترس‌پذیری به جای مناسب‌سازی

نویسنده:
کامران عاروان
دیدگاه ها:
برگزاری سی و سومین جلسه ستاد هماهنگی و مناسب سازی کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی

نشست سی و سوم ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با حضور مقامات ارشد برگزار شد

سی و سومین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با حضور چهره‌های شاخصی چون وزیر راه و شهرسازی، معاونان وزارتخانه، رئیس سازمان بهزیستی کشور، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنائی و سایر اعضا تشکیل گردید.

به گزارش واحد ارتباطات و رسانه، دکتر سید جواد حسینی در این نشست که سومین جلسه در دوره جدید ستاد بود، با اشاره به نقش کلیدی وزارت راه و شهرسازی در دسترس‌پذیری محیط برای افراد دارای معلولیت گفت: اگر موضوع مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری را به دو حوزه شهری و غیرشهری تقسیم کنیم، در هر دو بخش، وزارت راه و شهرسازی نقش محوری ایفا می‌کند. وی افزود: در حالی که در مناطق شهری، شهرداری‌ها شریک اصلی ما هستند، در خارج از شهرها، هیچ نهادی به اندازه وزارت راه و شهرسازی نمی‌تواند در ایجاد محیطی دسترس‌پذیر برای افراد دارای معلولیت، که حدود ده درصد از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، تاثیرگذار باشد.

دکتر حسینی با اشاره به انجام بزرگترین مطالعه معلولیت در خاورمیانه در هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت در ایران، اظهار داشت: این پژوهش که در ۱۹ استان کشور و با مشارکت بیش از ۲۸۰ هزار خانوار انجام شده، در یک همایش ملی با حضور ریاست جمهوری رونمایی شد. بر اساس یافته‌های این پیمایش، حدود ۱۱.۵ درصد از جمعیت ایران، معادل بیش از ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، را افراد دارای معلولیت تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر ابعاد چندگانه معلولیت در جامعه ایران، تصریح کرد: افراد دارای معلولیت در زمینه‌های گوناگون از جمله آموزش، مسکن، اشتغال، پرستاری و توانبخشی نیازمند حمایت‌های ویژه و چندلایه هستند.

وی با اشاره به خدمات ارائه شده توسط ۳ هزار و ۱۰۰ مرکز آموزشی_توانبخشی در ۱۳ گروه مختلف، از توسعه خدمات نوین در این حوزه خبر داد و گفت: خدمات مجازی و از راه دور به طور جدی در حال پیگیری است و مراکز جدیدی نیز در حال راه‌اندازی است. به عنوان مثال، در حالی که مراکز روزانه و شبانه فعال هستند، مراکزی برای نگهداری موقت افراد دارای اوتیسم که خانواده‌ها بتوانند برای چند روز فرزندان خود را به آن بسپارند، وجود نداشت که خوشبختانه ۶ مرکز در این زمینه ایجاد شده و در حال گسترش است.

دکتر حسینی افزود: ایجاد مراکز نگهداری از فرزندان دارای اوتیسم بالای ۱۸ سال و توانمندسازی خانواده‌های این عزیزان نیز از دیگر برنامه‌های در دست اقدام سازمان بهزیستی است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر ضرورت تغییر رویکرد در حوزه مناسب‌سازی، خاطرنشان کرد: باید به جای واژه “مناسب‌سازی” از “دسترس‌پذیری” استفاده کنیم، چرا که مناسب‌سازی القا کننده این حس است که گویی ما در حال لطف کردن به افراد دارای معلولیت هستیم و مکان‌های نامناسب را اصلاح می‌کنیم. در حالی که داشتن زندگی مناسب و دسترس‌پذیر در جامعه، حق مسلم همه افراد است و عدم تحقق آن به معنای قصور و کوتاهی ماست.

وی با بیان این باور که جامعه دسترس‌پذیر، ایمن، بدون مانع و فراگیر، جامعه‌ای عادلانه و انسانی است، نقش وزارت راه و شهرسازی را در این راستا بسیار مهم ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که با حضور خانم دکتر صادق و معاونان ایشان در این وزارتخانه، بیشترین میزان دسترس‌پذیری در این دوره محقق شود.

دکتر حسینی در پایان سخنان خود با اشاره به تکالیف قانونی وزارت راه و شهرسازی در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و آیین‌نامه اجرایی آن، خواستار تلاش برای تحقق این وظایف شد. وی همچنین بر ضرورت دسترس‌پذیری ساختمان ادارات و وزارتخانه‌ها و نیز بخش‌های مختلف حمل و نقل از جمله حمل و نقل ریلی، هوایی، زمینی، جاده‌ها، پایانه‌ها، اتوبوس‌ها و مجتمع‌های خدماتی بین‌راهی تاکید کرد.

در ادامه این نشست، دکتر غلامرضا کاظمیان، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی، گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه‌های مختلف این وزارتخانه ارائه داد و نمایندگان انجمن‌ها و اعضا نیز به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود پرداختند.

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط